De Favorieten van…The Mysterons

The Mysterons heeft duidelijk een eigen geluid. Of eigenlijk meerdere geluiden die samenkomen op de veelgeprezen debuutplaat Meandering. Wij vroegen de bandleden wat hun favoriete nummers zijn en daaruit zijn ook veel verschillende geluiden te horen. Van modern klassiek en geluidsexperiment tot rauwe punk en kraut. 

Phillip Glass – Koyaanisqatsi

Een zeer indrukwekkende film met bijbehorende muziek van Phillip Glass. In de film schieten de time lapses en overweldigende natuur/levensbeelden aan je voorbij die ondersteund worden door intense ritmische patronen en melodieën die tot een climax leiden. Afgelopen zomer heb ik het eindelijk live kunnen zien toen het op Lowlands werd uitgevoerd door het Phillip Glass Ensemble, met de bijbehorende filmbeelden op de achtergrond. SICKK!!!

EUT – Dusty Old Me

Bringing back the 90’s in een 2017 pop-jasje.

Delia Derbyshire (White Noise) – Love Without Sound

Delia Derbyshire is een pionier als het aankomt op samplen en productie. In 1969 heeft ze samen met David Vorhaus onder de naam van White Noise het album Electric Storm uitgebracht, wat een enorme inspiratie is. Love Without Sound is hier een nummer van die psychedelisch en mysterieus aanvoelt en ergens bijna nijgt naar een soort hiphop. Naast Electric Storm heeft Delia o.a. muziek gemaakt voor Doctor Who. Luister ook eens naar Zwizih Zwizih OO-OO-OO, wat een gesprek tussen robots moet voorstellen.

Lee Hazlewood – My Autumn’s Done Come

Een van de mooiste liedjes die ik de afgelopen jaren ontdekt heb. Het arrangement is bloedmooi, en de tekst in combinatie met zijn stem geeft het liedje een hele mooie lading. Dit filmpje is met beeld van “L’Enfer”, een onafgemaakte film van Henri-Georges Clouzot (met Romy Schneider), die de track een hele andere betekenis geeft.

Bartek – Fever

Vernietiging anno 2017.

Millionaire – She’s A Doll

Rare popliedjes, daar zijn ze goed in. Helaas zijn ze niet meer bij elkaar, maar hebben ze ons wel deze plaat gegeven. Het zit vol met rare geluiden en weirde gitaarpartijen, maar het blijft op elke track super dansbaar en sexy. Zeker weten een van onze lievelingsplaten.

Wilco – Wilco The Song

Fantastische song, en een stiekem toch vette garage sound. Een van de beste tracks van Wilco, en een hele coole albumhoes.

Can – Vitamin C

Hele vette track van Krautrock band CAN, de drum en baspartij zijn geweldig. Zanger Damo Suzuki werd door de band op straat ontdekt en stond nog dezelfde avond met hun op het podium. Hij improviseerde zijn teksten altijd. Toevallig nog gebruikt in de film Inherent Vice.

The Buzzcocks – Ever Fallen in Love

Super rauwe popsong!

Op zaterdag 25 februari staan The Mysterons samen met voorprogramma Echo Movis in EKKO, klik hier voor tickets en meer info.