Utrecht houdt van Kevin Morby

De Amerikaanse folkheld Kevin Morby stond al een flinke poos op onze verlanglijst, dus we zijn blij als een kind en trots als een pauw dat hij in het kader van ons dertig-jarig jubileum naar EKKO komt. Volg je ons ook op Instagram? Dan is het je vast niet ontgaan dat we de afgelopen weken quotes plaatsten van Utrechtse Morby-liefhebbers. We vroegen Johan, Mabel, Hans, Maurits en Lisanne waarom zij er per se bij willen zijn.

Johan Gijsen (Le Guess Who?, Into The Great Wide Open):

“Tsja, ik weet niet wat ik beter vond: Morby met The Babies in EKKO drie jaar geleden of Morby’s eigen show op Into The Great Wide Open vorig jaar. Wat ik wel weet is dat Kevin Morby dit voorjaar een heerlijk plaatje uitbracht. Luister maar eens naar liedjes als I Have Been To The Mountain, Dorothy of Black Flowers. In de traditie van Dylan, Young, Hazlewood en voor liefhebbers van Kurt Vile of Spoon. Goud hoor. Tijdloos. Kan er geen genoeg van krijgen. Hou ‘m in de gaten!”

Mabel Zwaan (The Daily Indie):

“Het meest bijzondere aan Kevin Morby vind ik de ongelofelijk prachtige lyrics. Elk nummer is een minuscuul verhaaltje met een krachtig moraal, verteld in geniale synoniemen. Met als kers op de appelmoes de wonderschone instrumentale stukken die door de zinnetjes heen zijn geweven.”

Maurits Westerik (zanger Bewilder, GEM):

“Ik blijf zijn album Singing Saw ontdekken. Heerlijk verstilde liedjes, met een aroma als vanouds, verhalen in een notendop, maar dan keer op keer. Ik wil het horen, ik wil het zien, de onrust die zo avontuurlijk lijkt, de liedjes bovendien.”

Hans Vrijmoed (DJ, plaatjesdraaier bij talloze concerten en festivals):

“Kevin Morby was vorig jaar een van de hoogtepunten op Into The Great Wide Open, waar hij met zijn band afwisselend hypnotiserend, subtiel, rockend en vooral laid back de zon door de bomen liet schijnen. Absoluut een van de hoogtepunten binnen een verder nogal verregend weekend. Sindsdien is het derde album Singing Saw verschenen met nog meer steengoeie liedjes die ook binnen in de knusse setting van EKKO goed tot hun recht zullen komen.”

Lisanne van Grinsven (Bedrijfsleider EKKO, Black Rice Bookings):

“Kevin Morby, toch wel een van mijn grote liefdes. Wat hem zo goed maakt? Zijn zachte, krachtige stem. De verwondering die doorklinkt ik zijn typische West Coast sound. De eenvoud waarmee hij precies die donkere kant van de liefde toespreekt zonder dat het ook maar een moment zwaar wordt. “A songwriter with a kind face and a complicated mind” las ik laatst. Daar komt zijn onrustige, energieke performance bovenop en een show kan mij niet lang genoeg duren.”

Op 30 augustus staat Kevin Morby in EKKO, klik hier voor tickets en meer info.