Joep Gerrits tipt

Het is zomer. Het festivalseizoen in volle gang, dus tot september zijn er aanzienlijk minder producties gepland voor in de poppodia. Ook in EKKO. Dat impliceert komkommertijd voor de Uitgeverij, dus gaan we het met deze zomerrubriek even niet over muziek hebben. Elke maandag tippen dé filmkenners van Utrecht hun favoriete korte films. 

Deze week tipt Joep Gerrits, die in april en mei in EKKO exposeerde met zijn kostuumproject ‘De Invloed‘.

 

Don’t Hug Me I’m Scared: 1 (2011)

Of je nou opgegroeid bent met de Fabeltjeskrant, The Muppets of Sesamstraat, iedereen weet dat verhalen het best uitgedrukt kunnen worden met poppen van vilt. Geen wijze les of vrolijk lied dat niet verbetert kan worden door een harige, kleurrijke handpop met ping-pongbal-ogen.

Dit geldt dus ook voor de verhalen van Don’t Hug Me I’m Scared. In deze serie van het Britse ontwerpersduo Becky Sloan en Joseph Pelling (die samen het THIS IS IT collectief vormen) zien we elke aflevering de avonturen van drie vrienden, Yellow Guy, Red Guy en Duck Guy. Samen met hen kan jij in hun prettig gekleurde en zacht gestoffeerde wereld alles leren over tijdliefdecomputers en voeding! Het enige nadeel is dat de vrolijke toon van de filmpjes soms wat ontspoord wordt door nachtmerries, enge cults, bloederig vlees, kidnapping en het feit dat onze lichamen in haastig tempo afbrokkelen onder de tirannie van de tijd.

Het zesde deel uit de serie is onderweg, maar we beginnen bij het begin met de allereerste aflevering, helemaal uit 2011. Hierin gaan we leren wat het woord cre-a-ti-vi-teit betekent. Neem gauw een kijkje en leer mee! (alvast een tipje van de sluier: groen is geen creatieve kleur).