De Favorieten van…Phil Cook

Phil Cook is een man met een bijzonder geluid, en gaat al een tijdje mee in het wereldje. Als voorprogramma van The Tallest Man on Earth, als bandlid van Justin Vernon’s Gayngs, DeYarmond Edison en Matthew E White. Vandaag de dag tourt hij onder zijn eigen naam, met zijn eigen begeleidende band. Zijn folk- en blues-liedjes laten je met je tenen wiebelen onder je bureau, en met je handen de beat mee-drummen op je bovenbenen. Maar waar haalt deze man zijn inspiratie vandaan voor al zijn liedjes? 

The Wild Tchoupitoulas – Meet De Boys On De Battle Front

Ik houd van New Orleans, de culturele hoofdstad van Noord-Amerika. Dit is een clip van een prachtige Les Blank documentaire over Mardi Gras indianen uit de jaren zeventig. Er zitten ook leden van de familie Neville in de band!

D’Angelo – Chicken Grease (live on the Chris Rock Show)

De man. Niemand swingt harder dan D’Angelo. Niemand. Ik was in Europa toen Black Messiah werd uitgebracht en elke platenzaak in elke stad of land waar ik kwam was het aan het draaien. Het voelde alsof de wereld zo lang heeft moeten wachten en nu bezorgde hij ons allemaal een bepaalde transcendentie. En laten we eerlijk zijn, hij hoeft nooit meer een opvolger van Voodoo te maken.

Al Green – Jesus Is Waiting

Het beste aan een charismatische frontman is de controle die ze hebben over de band, zelfs als ze een gebroken arm hebben. Zo intens en dynamisch.

Kendrick Lamar – Untitled 2 (Live on Jimmy Falon)

Dit is verbluffend. De band is killing it. Het totaalplaatje is zo strak. Hier houd ik van.

Jon Cleary – Let’s Get Lowdown (live at Chickie Wah Wah)

Ik heb Jon ongeveer tien keer live zien spelen. In New Orleans heel erg geliefd, hij heeft altijd ongelofelijke muzikanten bij zich en zijn vibe is te gek. Het motief is simpel; mensen aan het dansen krijgen met hoge integriteit en veel groove. Check het!

Bettye Lavette – It Ain’t Easy

Ik heb het gevoel dat ik zoveel geweldige gesprekken heb gehad over David Bowie en dat er nog eens miljoenen vergelijkbare gesprekken tegelijkertijd gebeuren, over heel de wereld. Hier is een van mijn favoriete versies van een van de liedjes die Bowie deed op zijn Ziggy Stardust plaat. Er zit zoveel kracht in dat refrein!

Vulfpeck – Rango II

Ik weet nog niet zoveel over deze band, maar ik hou van hun nieuwe plaat en de geest die het uitstraalt. Heerlijke grooves en een frisse productie. Dit heeft ook veel te maken met mijn liefde voor Blake Mills. Die dude heeft het talent om alles naar een hemels niveau te brengen. Ik kan niet wachten om alles te horen wat hij tijdens zijn carrière zal bijdragen aan de wereld.

Op 29 april staat Phil Cook in EKKO, klik hier voor alle info.

Foto door Nick Helderman