De Favorieten van…Drive Like Maria

Waar haalt Drive Like Maria hun inspiratie vandaan? Wat zijn de favorieten van de artiesten die misschien wel onze favorieten maken? We kropen met Drive Like Maria achter de laptop om al hun lievelingsnummers op te zoeken.

Drive Like Maria maakte in 2009 een geweldige start met het debuutalbum Elmwood, dat met open armen ontvangen werd. Daarna ging alles alleen maar verder bergopwaarts, de band stond onder andere op Lowlands, SXSW, Zwarte Cross en Appelpop en in het voorprogramma van o.a. AC/DC en ZZ Top. Dat zijn natuurlijk geen misselijke shows, en dat verdienen ze ook zeker, want de live-performance van Drive Like Maria dendert het podium af. Waar halen ze al die energie toch vandaan? We vroegen ze naar hun favorieten.

Black Mountain – Don’t Run Our Hearts Around

Bjorn: “Dit is vet! Voor liefhebbers van riffs, drumgrooves en fantastische zangmelodieën, zowel mannelijk als vrouwelijk. Werkt nog beter na gebruik van iets geestveruimends.”

Technotronic – Pump Up The Jam

Bram: “All time favourite! Dit is Belgisch en daar ben ik heel fier op. Zie je het even niet meer zitten? Zet dit nummer op. Stilzitten zal daarna niet meer gaan.”

The Smashing Pumpkins  – Silverfuck

Bram: “Blijft mijn favoriete bandje! De songs zijn zo gevarieerd, vaak gedurfd en zo dynamisch! En dan deze live versie…wat het met het publiek doet, voel ik zelfs achter mijn laptopschermpje.”

The Kinks – Powerman

Bram: “Een van de beste rocksongs ooit. ‘Rock’ vanwege de energie, in plaats van heftig overstuurde gitaren.”

Motorpsycho – Vortex Surfer

Nitzan: “Ik heb Vortex Surfer inmiddels al honderden keren gehoord en het grijpt me elke keer opnieuw. Een kleine tien minuten verdwijnt de rest van de wereld even. Ik heb het live maar een enkele keer mogen meemaken, maar ik hoorde achteraf dat er mensen waren flauw gevallen. Een teken dat het goed was.”

Lorraine Ellison – Stay With Me Baby

Nitzan: “Ik ga er niet te veel woorden aan vuil maken, het orkest was eigenlijk geboekt voor Frank Sinatra die de sessie cancelde. Jerry Ragovoy (schreef o.a. Time Is On My Side, wat een hit werd in de versie van The Rolling Stones) werkte in twee dagen het nummer uit met arrangeur Garry Sherman. Lorraine kwam het even inzingen…..”

 

Drive Like Maria staat op 16 april in EKKO.