In de kast van.. Lisa (Bombay)

Vrouw in de band, herrie in de tent!

 

Meet cool girl Lisa, drumster van de band Bombay. Morgen speelt de band, met het net nieuwe album Show Your Teeth op zak, in EKKO. We kruipen even met Lisa in de kast. Want laten we eerlijk zijn, we komen natuurlijk naar een concert voor de muziek, maar het oog wil ook wat! Die hippe, nonchalante of excentrieke outfits van muzikanten, wat is het verhaal hier achter? We bespreken het tijdens een diepte interview, jawel, in de kast.

Lisa, vers in de band en gelijk mee op tour naar het buitenland en alleen maar ‘surrounded by men’. Even stereotyperen en seksualiseren, want mannen boeren en ruften alleen maar in die tourbus toch? Vies of doe je lekker mee?

Ik denk dat ik de voorloper ben. Ik zou dit eigenlijk niet moeten toegeven in dit interview. Maar ik vrees dat ik toch wel de meeste of wel de enige darmproblemen in de band heb gehad, nu al! Alleen onze tourmanager (ik noem geen namen) is echt de laatste tijd heel erg bezig met scheten laten, not okay! Heb een gouden tip voor mensen die dit probleem ook hebben. Stop met zoveel roken, stop met pepermuntjes eten en melk schijnt ook niet goed te zijn en nee, ik lees niet ‘Woman’s Health’.

Je bent met de band dus vaak op pad richting buitenland, wat gaat er sowieso altijd mee in je koffer?

Mijn zwarte muts. Ik heb een tijdje terug mijn haar geknipt. Ik wou graag iets anders en koos voor een pony. Dit vond ik eigenlijk van moment één echt heel erg wennen! Vervolgens kreeg ik voor mijn verjaardag van de beste mannen van Bombay wat hoofddeksels en die draag ik nu bijna dagelijks. Totdat de pony weer helemaal verdwenen is, denk ik.

muts

Kies je heel bewust een look voor op het podium? Of ben je hier meer casual in?

Ik kies wel bewust een look. Maar niet per se alleen voor op het podium. Ik houd namelijk van casual ook in het dagelijks leven. Liefst grote shirts en niet te drukke patroontjes (tenzij het heel funky is). Meestal dus lekker casual, helemaal mijn ding!

Veel vrouwen hebben een grote schoenencollectie. Sluit jij je ook bij deze groep aan?

Nope, niet echt. Ik draag bijna elke dag Vans (op dit moment zwarte Vans). Want dat zijn mijn favoriete schoenen om in te drummen. En verder vind ik de schoenen die ik wil vooral te duur en meestal kan ik ze ook niet aan tijdens het drummen. Dus dan koop ik Vans, Vans en Vans. Al toen ik een klein tienermeisje was droeg ik dit merk met veel plezier.

Weet je al wat je gaat dragen tijdens de show in EKKO?

Nee ik weet nog niet wat ik ga dragen. Is altijd een verrassing, in ieder geval VANS!

Bombay staat morgen in EKKO, klik hier voor info en kaartjes.

Geschreven door Simone van Vugt
Beeld door Jana Kaminski
Foto door Nick Helderman