Inside/out: Thijs de Boer

Thijs de Boer is algemeen bestuurslid bij VIDIUS studentenunie en werkt in EKKO als garderobe- en kassamedewerker en plantenverzorger.

“Het is een leuke combinatie met mijn bestuurswerk voor VIDIUS studentenunie. Aan de ene kant is er de bureaucratie, politieke lobby en het kantoorwerk, aan de andere kant is er werken in EKKO, wat eigenlijk altijd aanvoelt als ‘vrije tijd’.

Sinds het café open is, verzorg ik daar de planten. EKKO is voor planten nog steeds een donker hol, ondanks de kunstverlichting die er nu is. Planten doen het goed in het interieur maar je moet ze ook gewoon in leven houden. Daarom kom ik elke dinsdagochtend langs, zet ik ze één voor één in een bak met water, laat ze uitlekken en hang ze dan weer op of zet ze terug op hun plek. Soms zet ik ze bij het raam in rekken, zodat ze wat extra zonlicht kunnen krijgen. Daar hebben we een speciaal systeem op bedacht. Laatst had iemand me een berichtje gestuurd dat er een plant was gevallen. Ik stap dan nog nét niet meteen op de fiets.”

IMG_5903

In deze rubriek halen we het binnenste van EKKO naar buiten. Vrijwilligers vertellen hoe het is om achter de schermen te werken bij hun poppodium.

Geschreven door Namen-Uitgeverij-8

Foto’s door Jikke