Lieveling – Liv Krake

Wat je lief hebt, laat zien wie je bent. Allemaal hebben we onze eigen favorieten, onze lievelingen. Al is het vaak moeilijk om te kiezen, iedereen heeft ook wel een meest geliefd lied. En met een reden. Een lied dat een herinnering bij je naar boven brengt, je aan iemand doet denken of je vervult met emotie. Of puur een lied dat je echt ontzettend leuk vindt of lekker om naar te luisteren. Je lieveling. Hoe zit dat bij uitgeverij EKKO?

“Drive All Night” van Bruce Springsteen is de lieveling van Liv Krake, freelance (eind) redacteur en schrijver bij uitgeverij EKKO. ‘En dan vooral deze live versie in Gothenburg. Wel de volledige tien minuten af luisteren natuurlijk, kippenvel gegarandeerd.’

‘Ik kan de eerste keer niet herinneren dat ik dit nummer heb gehoord, maar wel het aantal keren. Mijn moeder is stiekem verliefd op Bruce Springsteen en heeft ons jarenlang geïndoctrineerd met zijn muziek. Helemaal geen probleem natuurlijk, The Boss heeft een aantal prachtige nummers. “Drive All Night” is een van mijn lievelingen, omdat ik er hele fijne herinneringen aan heb. Niet per se aan vroeger, maar juist aan de laatste jaren. Het album waar dit nummer op staat, “The River”, zit ongeveer standaard bij mijn moeder in de cd-speler van de auto. Iedere keer wanneer we samen in de auto zitten, gaat de cd direct naar nummer negentien en gaat het volume op tien. Daar zitten we dan samen keihard “Drive All Night” mee te krijsen – inclusief de hoge noten.’

Geschreven door

Namen-Uitgeverijeee-

Beeld door

Namen-Uitgeverij-3