Inside/out: Brian Esselbrugge

Brian Esselbrugge is freelance geluidstechnicus en werkt daarnaast op vrijwillige basis voor EKKO.

“Het is de meest onregelmatige job die er is. Soms ben ik om half twee ’s nachts thuis en moet ik om tien uur ’s morgens weer in de studio zijn. Het weekend valt de ene week op maandag, dan weer op donderdag. Privé en werk zijn compleet verweven. Dat alles is ook wat mijn werk leuk maakt. Maar, het is ook fijn om vaste collega’s te hebben. En een plek die je thuisbasis is, waar je ruimte krijgt om verder te leren. Precies dat vond ik in EKKO.

Ik zie mezelf niet puur als geluidstechnicus, eerder als ‘vijfde muzikant’ die achter de knoppen staat. Omdat ik zelf ook in bandjes speel, weet ik hoe het is om ergens te komen en het vertrouwen te hebben dat de geluidstechnicus weet wat hij doet. Maar, het begint wel bij de band. Als een band goed speelt, heb ik als geluidstechnicus de ruimte om er wat moois van te maken.”

tweede foto gebruiken

In deze rubriek halen we het binnenste van EKKO naar buiten. Vrijwilligers vertellen hoe het is om achter de schermen te werken bij hun poppodium.

Geschreven door Namen-Uitgeverij-8

Foto’s door Jikke