In de kast van…Aafke Romeijn

 

Laten we eerlijk zijn, we komen natuurlijk naar een concert voor de muziek, maar het oog wil ook wat! Die hippe, nonchalante of excentrieke outfits van muzikanten, wat is het verhaal hier achter? We bespreken het tijdens een ‘diepte-interview’ in de kast. Aanstaande zaterdag presenteert Aafke Romeijn haar nieuwe album ‘Je Doet Je Best Maar’ in EKKO. Natuurlijk zijn wij super benieuwd hoe dat nieuwe album klinkt. Eerste singles ‘Park Transwijk’ en ‘M/V’ smaken in ieder geval al naar meer.

‘Je Doet Je Best Maar’ heet je nieuwe album, doe jij je best op je live outfits? Denk je er heel bewust over na of stap je gewoon het podium op met wat je toevallig die ochtend uit de kast hebt getrokken?

Nee, daar denk ik zeker over na. Sowieso denk ik ’s ochtends al veel te lang na over wat ik uit de kast ga trekken. Als ik het podium op moet dan is het al helemaal een “ding”. Wanneer ik een huiskamerconcert doe dan ga ik over het algemeen wel redelijk casual, maar bij club- of festivalshows wil ik wel graag glitters.

Voor je aankomende tour mag je je dus hullen in outfits van niemand minder dan Bas Kosters. Kun je iets meer over deze samenwerking vertellen?

Ik ben al jaren fan van wat Bas maakt. Zijn outfits zijn shiny, opvallend, grappig, en altijd een beetje provocerend of trashy. Ik heb uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken, en heb hem gevraagd iets voor mij en mijn bandleden te maken. Tot mijn verbazing was hij meteen enthousiast. Bas heeft op basis van de thema’s die op mijn album terugkomen een print ontworpen, en twee outfits voor mij. Bas is één van de liefste en meest inspirerende mensen die ik ken.

Begin november kondigde je aan dat je in verwachting bent van je eerste babytje (gefeliciteerd!). Zijn er al favoriete kledingitems die nu in de kast moeten blijven liggen?

Oh, zo ontzettend veel… ik mis vooral al mijn high waisted skinny jeans van Cheap Monday, en ik vind het heel irritant dat mijn hele jurkjescollectie ligt te verstoffen. Zwangerschapskleding is ontzettend suf en saai, heb ik gemerkt, dus wat ik nu doe is “normale” kleding kopen in grotere maten. En veel baggy jeans, die zijn veel relaxter dan de meeste zwangerschapsbroeken.

Veel vrouwen hebben een grote schoenencollectie. Hoeveel paar heb jij in de kast staan? en heb je een favoriet paar voor op het podium?

Ik ben een paar jaar geleden gestopt met het tellen van mijn schoenen, omdat ik me een beetje geneerde. Ik denk dat ik rond de 60 paar heb staan, thuis. Op het podium draag ik het liefst Jeffrey Campbells, met hoge hakken en plateauzolen. Nu ik zwanger ben is dat geen doen, ik ben een soort wankele pinguïn, dus nu draag ik vooral mijn oude, blauwe Dr. Martens.

Weet je al wat je gaat dragen tijdens de show aanstaande zaterdag?

Een paar verschillende outfits, gemaakt door Bas Kosters. Een bijzondere top met glitterstenen, die ik ook tijdens DWDD droeg, en daarnaast nog twee andere outfits die ik zelf pas morgen (lees dinsdag 8 feb.) ga doorpassen. Superspannend dus!

foto door marc deurloo

Geschreven door Simone van Vugt
Beeld door Jana Kaminski
Foto door Marc Deurloo 

Aafke Romeijn presenteert aanstaande zaterdag haar nieuwe album in EKKO. Meer info & tickets hier.