Lieveling – Joffrey Mulder

Wat je lief hebt, laat zien wie je bent. Allemaal hebben we onze eigen favorieten, onze lievelingen. Al is het vaak moeilijk om te kiezen, iedereen heeft ook wel een meest geliefd lied. En met een reden. Een lied dat een herinnering bij je naar boven brengt, je aan iemand doet denken of je vervult met emotie. Of puur een lied dat je echt ontzettend leuk vindt of lekker om naar te luisteren. Je lieveling. Hoe zit dat bij EKKO?

“School” van Supertramp, een Britse rockband uit 1969, maar tot op heden (opnieuw) actief, is de lieveling van Joffrey, bedrijfsleider bij EKKO. ‘Tot op de dag van vandaag kan ik het nummer luisteren en nog steeds nieuwe of andere elementen erin (her)ontdekken.’

‘Een van mijn vroegste herinneringen aan muziek is het luisteren van cassettebandjes in de auto met mijn vader. Steevast als wij samen ergens naartoe moesten, werd er muziek geluisterd en dat waren altijd cassettes. Een van de tapes die wij vaak luisterden, stond vol met Supertramp en is daarmee een grote reden voor mij geweest om destijds meer en andere muziek te gaan luisteren. Het nummer dat mij altijd bij de keel greep was “School”. De intro start met een snerpende mondharmonica die mij toen – en eigenlijk nog steeds – meteen pakte, gevolgd door een opbouw in spanning van bijna twee minuten. Daarna klapt de rest van de band er ook in en volgen er nog een aantal spanningsbogen en uitbarstingen. Het is een van mijn lievelingsnummers aller tijden.’

Geschreven door Namen-Uitgeverijeee-

Beeld door Namen-Uitgeverij-3