Inside/out: Daan Diks

Daan Diks is student HKU Grafisch Ontwerp en werkt als assistent communicatie en is curator voor de exposities. 

“We willen vooral de jonge, Utrechtse scène exposure geven in het café. In eerste instantie zoek ik naar ontwerpers in mijn eigen netwerk binnen de HKU of in de stad. Soms kom ik ook op blogs interessante ontwerpers tegen, of op Instagram. De exposities die te zien zijn moeten een natuurlijke aanvulling zijn op het totaalplaatje, op dat wat EKKO is. Omdat we vernieuwend bezig zijn op muziekgebied, moet de expositie met illustratie en grafisch ontwerp dat ook zijn. Exposities bekijken, dingen maken en musea bezoeken horen al bij mijn leven. Mijn werk hier sluit daar goed bij aan. Ik zie EKKO dan ook niet als een plek waar ik naartoe ‘moet’ maar als een plek waar ik graag ben. Officieel staat er één dag voor mijn werk, maar mocht ik laat in bed iets tegen komen, laat ik het niet liggen.”

Daan_1

In deze rubriek halen we het binnenste van EKKO naar buiten. Vrijwilligers vertellen hoe het is om achter de schermen te werken bij hun poppodium.

Geschreven door Namen-Uitgeverij-8
Foto door Jikke