Tekenen voor EKKO

Als je voor het eerst in Utrecht komt, ben je geneigd om naar concertjes en feestjes te gaan in het hele grote TivoliVredenburg. Een enorm glazen gebouw dat je imponerend aanstaart en je wil doen geloven dat daar het feestje is. Maar heel vaak is het echte feestje een stukje verder, aan de Weerdsingel. Heel vaak is het leukste feestje toch echt wel gewoon in EKKO

Ik ben misschien bevooroordeeld. EKKO is een klein muziekpodium waar ikzelf ongeveer twee jaar lang heb gevrijwilligd achter de bar. Dan zie je mensen nuchter binnen komen en dronken weer vertrekken – en ik kan daar best van genieten. Het was een belangrijke periode voor mij. Het was net uit met mijn vriendin, en ik was heel erg toe aan iets anders. Ik was nog niet zo vaak in EKKO geweest, maar het leek me wel leuk om daar eens te beginnen achter de bar. Gewoon, eens kijken of dat eigenlijk leuk is. En dat was het. Jeutje.

Maar ook achter de bar was het wel eens rustig en dan pakte ik al gauw een onderzettertje om af en toe een stripje te krabbelen. Gewoon, voor de leuk. Ik plakte de onderzettertjes op een muurtje achter de bar en heb er zodoende een kleine strip-onderzettertjes-expo gehad, een poosje.

2 onderzt

EKKO had een hechte groep vrijwilligers, waar eens in de zoveel tijd een vrijwilligersblaadje werd gemaakt. Gewoon, kopieerapparaat en nietjes, lekker schoolkranterig. Het duurde niet lang voordat ik erbij kwam en covers mocht maken en EKKO-stripjes. Ik maakte portretjes van iedereen en tekende een zonnetje boven EKKO als het regende.

3covers

Ik ben vooral blij met de Escher-cover. Ook omdat EKKO voor mij af en toe een doolhof was (waar je niet uit wilt raken – en dat is soms heel erg fijn).

covergroot

Ik maakte voor elk blaadje ook een stripje. Lekker flauw, en misschien soms wat teveel voor insiders. Met Sinterklaas had ik daar dit pepernoten-grapje voor getekend. Elk jaar is er in EKKO een feestje met onbeperkt bier. Had ik al gezegd dat het er heel leuk is?

pepernotenstripje

Ach ja. Ik bewaar soms teveel. Bovenstaande covers en stripjes vond ik gisteren in mijn archieflade. Tegenwoordig kom ik minder in EKKO – of nou ja, ik hoop er dit jaar wel vaker te komen nu ik niet meer in loondienst ben bij een werkgever waar ik veel ‘s avonds moest werken. Sterker nog; ik ga donderdag! Heel stiekem hoop ik dat er nog een strip-onderzettertje achter de bar hangt..

regen_ekko

Geschreven en getekend door Rob van Barneveld

Dit is zijn website en dit is zijn Facebook-pagina.