Lieveling – Jacob Hagelaars

Wat je lief hebt, laat zien wie je bent. Allemaal hebben we onze eigen favorieten, onze lievelingen. Al is het vaak moeilijk om te kiezen, iedereen heeft ook wel een meest geliefd lied. En met een reden. Een lied dat een herinnering bij je naar boven brengt, je aan iemand doet denken of je vervult met emotie. Of puur een lied dat je echt ontzettend leuk vindt of lekker om naar te luisteren. Je lieveling. Hoe zit dat bij EKKO?

Manuel Pareja-Obregon – “Que Tambien Es De Sevilla”

“Que Tambien Es De Sevilla” uitgevoerd door Manuel Pareja-Obregon, een Spaanse componist en muzikant met een focus op Andalusische volksmuziek, is de lieveling van Jacob, programmeur bij EKKO. ‘En dan vooral de live uitvoering in de film Sevillanas (1992).’

‘Ik denk dat ik zes jaar was toen mijn moeder dit nummer elke week wel een paar keer heel hard door het huis liet galmen. Toen vond ik het helemaal niet mooi, maar nu zijn we 22 jaar verder. Dit nummer raakt een hele diepe snaar, elke keer als ik het hoor. Niet alleen om de nostalgische waarde, maar ook vanwege de schoonheid en de oprechtheid van de teksten, het charisma van Manuel Pareja en het enorme zigeunergehalte van de flamencomuziek – waar ik altijd al een groot zwak voor heb gehad. Het is een lofzang over zijn stad Sevilla: ‘Sevilla heeft iets, wat alleen Sevilla heeft’. Het maakt niet uit of je de teksten verstaat, de expressiviteit in zijn zang vertelt al genoeg.’

Geschreven door Namen-Uitgeverijeee-
Beeld door Namen-Uitgeverij-3