OSCAR + HOOTON TENNIS CLUB + CANSHAKER PI

Lysette is schrijfster en laat zich inspireren door haar observaties in EKKO. Van bandlid tot fan, van barmedewerker tot DJ… Iedere keer duikt ze in een ander perspectief en deelt ze haar hersenspinsels.

20:20 uur – Canshaker Pi

Tess pakt een biertje aan van Pepijn zonder naar hem te kijken. Ze kan haar ogen niet afhouden van de bandleden van Canshaker Pi. Ze gaan totaal los op het podium. Haren worden heen en weer geschud, een bril vliegt door de lucht en ze springen alle kanten op. Tess kijkt naar Pepijn die stil en in gedachten naast haar staat. Ze zou willen dat hij ook zo’n stoere muzikant was.

Pepijn neemt een slok van zijn biertje en kijkt vol verbazing hoe de jongens van Canshaker Pi explosief over het podium bewegen. Ze gaan totaal op in hun nummers en gebruiken zelfs een bierflesje om gitaar mee te spelen. Dit wil hij ook! Pepijn denkt aan zijn eigen gitaar waarop hij net een paar akkoorden heeft geleerd. De enige die tot nu toe enthousiast op zijn muziek reageert, is zijn moeder…

De jongens van Canshaker Pi dragen het volgende nummer op aan Laurien. Tess fantaseert dat Pepijn in de band zit en zij Laurien is. Pepijn fantaseert dat hij op het podium staat en het nummer aan Tess opdraagt. Hij slaat een arm om Tess heen. Ze glimlachen. Allebei in hun eigen wereld. Dan is het nummer voorbij en de fantasie verdwenen. Ze kijken elkaar aan: ‘Biertje?’

21:20 uur – Hooton Tennis Club

Callum hangt zijn basgitaar goed; hij heeft er zin in. De zaal stroomt langzaam vol terwijl ze hun eerste nummer spelen. Callum kijkt naar zijn maatjes op het podium en ziet hoe ook zij genieten. Na even wordt zijn blik getrokken naar een jongen die vol overtuiging op de beat knikkende bewegingen maakt met z’n hoofd. Van voor naar achteren. Het doet hem denken aan zijn dashboard hondje in z’n auto in Liverpool. Een grijns verschijnt op zijn gezicht.

Callum stroopt voor het volgende nummer zijn mouwen op en stort zich er met gesloten ogen vol overgave in. Als hij zijn ogen weer opent, ziet hij hoe steeds meer mensen in het publiek met hun hoofd knikken op de beat van hun muziek. Hij kan er nu niet meer naar kijken zonder aan zijn dashboard hondje te denken. Ze staan voor een zaal vol dashboard hondjes… Hij schrikt op uit zijn gedachten als James het publiek uitnodigt om te gaan dansen op het volgende nummer. Gelukkig! Weg met die knikkende hoofden. Als hij terug is in Liverpool, gaat die dashboard hond de prullenbak in. Dat is zeker.

22:20 uur – Oscar

Sophie pakt haar telefoon van de grond. Er zit een enorme barst in het scherm. En ze heeft net een nieuwe! Vloekend legt ze hem achter de bar. Wat een rotdag. Eerst versliep ze zich voor haar tentamen, toen had ze een lekke band en nu dit. Ze wil het liefst meteen tien biertjes voor zichzelf tappen, maar er staat een bezoeker op haar te wachten. Als ze de bestelling wil invoeren, loopt het hele kassasysteem vast. En de pin doet het natuurlijk ook niet. Is het soms landelijke ‘je-had-beter-in-je-bed-kunnen-blijven-liggen’ dag en heeft zij die aankondiging gemist? Ze slaat gefrustreerd met haar vuist op de kassa. Haar collega kijkt haar verbaasd aan. Hij oppert dat ze wel even in de zaal achter de bar kan gaan staan. Misschien vrolijkt de band haar wat op. Sophie hoort een zware stem uit de zaal en betwijfelt het. Maar goed: haar humeur kan in ieder geval niet slechter worden dan dit.

Sophie komt de zaal in en kijkt vol verbazing naar Oscar. Hij staat in een geel Mickey Mouse-shirt op het podium en heeft roze schoenen en regenboogsokken aan. Langzaam verschijnt er een glimlach op haar gezicht. Ze gaat achter de bar staan en beweegt mee op de aanstekelijke melodieën. Dan kondigt Oscar het volgende nummer aan: ‘Breaking My Phone’. Sophie kan het niet geloven. Dit nummer is voor haar! Achter de bar danst ze al haar frustratie van de dag eruit en ze juicht als de laatste tonen klinken. Zo slecht is deze dag nog niet.

12308304_1028096243909529_8404518685691396475_n

Geschreven door Lysette
Beeld door Namen-Uitgeverij-4