EKKO tipt Eurosonic Noorderslag

Morgen vertrekken we weer naar Groningen, voor onze jaarlijkse excursie naar Eurosonic Noorderslag. Zin in! Programmeurs Eduard en Jacob doken in het programma en geven een paar tips.

Eduard

“Eurosonic is altijd een mooie tijd van het jaar voor de programmeurs. Al tien jaar kom ik er en elk jaar ontdek ik er wel mooie acts, die later in het jaar hun sporen gaan verdienen. Afgelopen jaren gaven o.a. Flying Horseman, AlunaGeorge, Pional, ASIWYFA en The Limiñanas fantastische shows. Helaas hebben we niet alles in EKKO kunnen boeken.

Vanaf afgelopen kerst ben ik me weer wat gaan verdiepen in het programma en sindsdien al weer een lijst van 30 must sees opgeschreven. Dat wordt weer rennen (en misschien schaatsen)! Afgelopen weken was ik al helemaal verslingerd geraakt aan debuutplaat Architect van C. Duncan. Knap opgebouwde popliedjes met een klassieke inslag. Donderdag staat deze Schot in Minerva Art Academy.

Verder is er ook de uitreiking van de IJzeren Podiumdieren, waarvoor ik genomineerd ben in de categorie ‘Beste Programmeur’. Een geweldige eer, en ik zou liegen als ik niet zou zeggen dat ik daar ook een klein beetje naar uitkijk.”

Jacob

“Ik heb een lijstje gemaakt met een stuk of twintig namen die ik graag wil zien, maar laat me vooral ook graag overtuigen door boekers en vrienden die ik komende dagen tegen ga komen. Hoog op die lijst staan in elk geval Black Honey (op The Great Escape in Brighton twee keer moeten missen omdat het te vol was), Briqueville en The Black Heart Rebellion (allebei doom uit België), Guts (Franse hiphop en funk, in het straatje van Hocus Pocus), The Germans en It It Anita (alweer twee veelbelovende Belgische bands). Nederlandse acts waar ik naar uitkijk zijn Jo Goes Hunting (verfrissend! hits!), De Kat (groovy blues uit Grunn) en Canshaker Pi (puberaal en steengoed tegelijk).

Verder is er ook de uitreiking van de IJzeren Podiumdieren, waarvoor Eduard genomineerd is in de categorie ‘Beste Programmeur’. Het zou natuurlijk terecht zijn als mijn leermeester deze prijs zou binnenslepen!”