Hersenspinsels – Diep in de Groef

Lysette is schrijfster en laat zich inspireren door haar observaties in EKKO. Van bandlid tot fan, van barmedewerker tot DJ. Iedere keer duikt ze in een ander perspectief en deelt ze haar hersenspinsels.

herspenspinsels

Blind Date 

Wit shirt en een spijkerbroek. Precies zoals is afgesproken. Joris is er klaar voor. Nonchalant gaat hij met een biertje in een hoek staan, zodat hij de hele dansvloer kan overzien. Op zoek naar dat ene meisje met de knot, donkere stretchbroek en gympen. Marieke. Hij heeft van zijn collega zo veel leuke dingen over haar gehoord, dat hij niet kan wachten tot hij haar in het echt ziet. En zij wil hem ook ontmoeten!

Zijn blik scant de dansvloer terwijl hij voorzichtig een beetje heen en weer beweegt op de maat van de muziek. Of net ernaast, maar hij doet zijn best.  Er zijn veel meisjes met een knot, donkere stretchbroek en gympen op de dansvloer. Af en toe kijkt een meisje hem even aan, maar als hij glimlacht, draait ze haar hoofd weg en danst ze door met haar vriendinnen. Dat kan haar niet zijn, want ze zou alleen komen. Hij begint te twijfelen: ze hadden toch wel op de dansvloer afgesproken en niet in het café?

Ineens komt er een andere jongen met een wit shirt en een spijkerbroek binnenlopen.  Wat doet die gast hier? Nu is hij toch niet meer uniek in zijn outifit? Joris ziet hoe het meisje dat eerder naar hem keek, naar de andere jongen met het witte shirt loopt. Hij kijkt hoe ze in gesprek raken en hoe het meisje moet lachen.

Voor Joris komt een kleine jongen staan die zijn telefoon even wil lenen, want die van hem is leeg. Joris luistert niet en blijft over hem heen naar het meisje kijken. Zou zij het toch zijn? Het meisje pakt haar mobiel en stuurt een sms.  Terwijl de jongen voor Joris zijn vraag nog eens herhaalt, begint het meisje te dansen met de gast met het witte shirt. Joris slaat zijn biertje achterover en pakt zijn mobiel om hem aan de kleine jongen te geven. Dan ziet hij een sms van zijn collega: Marieke heeft hem net laten weten dat ze ziek is.

Geschreven door Lysette Rindertsma
Beeld door Anouk Paap